Tervetuloa kurkistamaan hurjaan remonttiin ja sen ihanaan ja insproivaan lopputulokseen!

Talo sijaitsee rauhallisella ja arvostetulla paikalla lähellä Jyväskylän keskustaa. Yli 200 neliöinen koti oli alkuperäiskunnossa ja aika tuntui pysähtyneen 1970-luvulle. Kauppojen solmimisen jälkeen alkoi remontti, jossa kunnioitettiin talon aikakautta, mutta tuotiin se tyylikkäästi tähän päivään. Sisustus on vielä osin keskeneräinen, mutta tässä artikkelissa keskitytäänkin kodin ilmeen muodonmuutoksen.

Remontin toteutti kokonaisuudessaan Keski-Suomen Sisustusmiehet Oy. Jotain säästettiin, mutta erittäin paljon uusittiin. Lähdetään liikkeelle sisäänkäynnistä.

Eteinen ennen: 

Eteinen jälkeen: 

Sanotaan, että eteinen on kodin käyntikortti. Fiilis koko kodista ratkeaa heti sisäänkäynnillä, se mitä näkyy ja kuinka toiminnot tukevat arkea. Eteinen oli pimeä ja sitä lähdettiin raikastamaan maalaamalla seinät valkoiseksi. Kokolattiamatto sai väistyä tyylikkään ja helppohoitoisen laattalattian tieltä. Remontin yhteydessä asennettiin lattialämmitys yli sadan neliön alueelle ja myös valettiin lattiapohjia uusiksi.

Upeat portaat olivat piilossa kevytrakenteisen seinän takana, joka purettiin. Seinänpätkästä luominen päästää valon portaikkkoon, joka sai ylleen valkoisen maalin. Musta kaide on uusittu, mutta on identtinen alkuperäisen kanssa.

Uudet asukkaat halusivat säästää vanhat katot, vaikka valaistus uusittiin kokonaisuudessaan yhteistyössä Winledin kanssa, joka teki valaistussuunnitelman. Toteutuksen hoiti Sisustusmiehet Oy:n sähköurakoitsija.

Alakerrassa on kolme makuuhuonetta, joista pääsemme kurkistamaan siihen ehkä sisustuksellisesti haastavimpaan.

Alakerran makuuhuone ennen:

Jälkeen:

Alakerran makuuhuoneesta haluttiin tehdä pienen koululaisen valtakunta, jossa pelit ja vauhdikkaat leikit ovat sallittuja. Vanha kellastunut lankkulattia sai tilalleen huolettoman ja hiljaisen mustan kolikkomaton. Katto purettiin ja huonekorkeutta lisättiin, jolloin saatiin holvin lautamuotitus näkyviin. Seinät maalattiin ja valaistus uusittiin. Pitkänmallinen huone kutsuu liikkumaan ja kaverit ovat sinne aina tervetulleita.

Alakerran pesutilat ja sauna ennen: 

Pesutilat ja sauna jälkeen:

Alakerran pesutilat kaipasivat pom… siis uusintaa. Tässä tilassa ei ollut mitään, jota olisi kannattanut remontissa säilyttää. Asukkaat valitsivat pienen mustan neliölaatan, joka sekä lattiassa että seinillä toimii mainiosti. Messinkiset suihkut tuovat ripauksen luksusta.

Tilaan rakennettiin yhdistetty kodinhoitohuone ja pukuhuone, jossa hoituu pyykinpesu ja muu vaatehuolto näppärästi.

Saunan teki Marko Nieminen ystäväni toiveen mukaisesti. Kokonaisuuden sitoo yhteen musta väri ja kaunis tervaleppäinen puukatto.

Sitten on aika kiivetä suureen yläkertaan, jossa sijaitsee 80 neliöinen olohuone-ruokailutila, keittiö, toinen kylpyhuone, työhuone, makuuhuone ja terassi:

Olohuone ennen: 

Olohuone jälkeen: 

Olohuoneessa isoin yksittäinen muutos oli ikkunoiden uusiminen. Vanhat ikkunat eivät avanneet maisemaa, eivätkä tuoneet luonnonvaloa, joten muutos on huikea.

Lattia säilytettiin, mutta kunnostettiin, jolloin vanha parketti sai uuden elämän. Myös aikakaudelle ominainen puupaneelikatto näyttävineen palkkeineen jätettiin entiselleen.

Punatiilinen takka ja takaseinä sai uuden harmaan maalin ja avotakka laatoitettiin samalla laatalla kuin alakerran lattia. Kellertävät seinät raikastettiin valkoisella maalilla.

Ruokailutila ennen: 

Ruokailutila jälkeen: 

Ruokailutila avattiin yhdistämään olohuonetta ja keittiötä. Sen kruunaa upea italialaisen Bonaldon Big Table-ruokapöytä, jonka tammisella tasolla on mittaa 3,5 metriä.

Keittiö ennen ja jälkeen: 

Keittiö jälkeen:


Jos eteinen on kodin käyntikortti, on keittiö sen sydän. Remontissa purettiin väliseiniä ja avattiin tilaa, jotta koko komeus saatiin esille. Nyt 80 neliön olohuone-ruokailutilaan yhdistyy luontevasti 20 neliön keittiö. Upea yksityiskohta saatiin kaarevasta seinästä (portaikko toisella puolella), joka oli aikaisemmin piilossa. Myös moderni keittiön katto tuo ilmettä valaistuksineen.

Keittiön ja muiden tilojen kalusteet on Marko Niemisen suunnittelemia. Keittiö on Sisustusmiesten sopimusvalmistajan ja se jätettiin kokonaan yläkaapittomaksi ilmavan lopputuloksen saamiseksi. Kvartsitaso on huoleton ja kauneimmat astiat voi asettaa VIPPn seinähyllyille. Musta Muuton valaisin kaipaa vielä toista kaveriksi.

Winled toteutti tilaan epäsuoraa valoa, jota voi muunnella tunnelman ja tarpeen mukaisesti.

Yläkerran WC ennen: 

Yläkerran WC jälkeen: 

Talossa oli WC:n ja keittiön välillä vanhanaikainen kylmiö, jota purkamalla saatiin yläkerran WC- ja kylpyhuonetilaan lisää neliöitä. Asiakas valitsi tilaan näyttävän vihreän marmorilaatan, joka sopii sekä 70-luvun tunnelmaa että moderniin sisustukseen.

Projektin terassikokonaisuus esitellään myöhemmin kesällä.

Lisätiedot remontista:
Marko Nieminen, Sisustusmiehet Oy
Valaistussuunnittelut ja kiinteät valaisimet: Winled Oy
Laatat: K-Rauta Palokka
Ennen-kuvat: Jari Enberg/ Enberg.com

Jutun on kirjoittanut Kerttu Pylvänäinen / Modernisti Kodikas.

Hyppää mukaan Modernisti kodikkaan some-kanaviin:  Bloglovin / Facebook / Instagram Twitter / Pinterest / Snapchat (kerttup).