Jyväskylässä, kivenheiton päässä keskustasta sijaitsee vanha ja arvostettu pientaloalue Mattilanpelto. 1950-luvulla rakennetut talot ovat suurten remonttien tarpeessa, niin myös tämä kolmikerroksinen, 360 neliöinen omakotitalo. Kävin kuvaamassa tämän kauniin kodin jälkeen-kuvat ja koska muutos on niin huikea, on ilo näyttää teillekin vanhan talon uusi elämä.

Remontin laajuutta kuvaa työn ensivaiheet:   Mirkka ja Jari Jääskeläinen appivanhempineen purkivat kaiken sisältä: kalusteet, lattiat, seinäpinnoitteet, kattopaneloinnit, seinäeristeet, LVIS-tekniikan, lattiabetonit kellarista sekä sen alta 60 tonnia savea. Myös koko talon sähkötekniikka nykyaikaistettiin sekä vesi- ja viemäriputket uusittiin. Myös aikaisemmin palvellut patterilämmitys muutettiin vesikiertoiseksi lattialämmitykseksi. Kaikki seinät ja ylä- ja välipohjat eristettiin selluvillalla.  Lattiat valettiin kellarissa uudelleen, keski- ja yläkerrassa plaanotettiin ja seinät maalattiin hengittävällä maalilla. Sisäpaneelit ja kaikki talon listat tilattiin Sisustusmiesten kautta mittatilaustyönä.

Hurja remontti kuvaa kokonaisuutta erinomaisesti!  Annetaan kuvien puhua puolestaan, aloitetaan sisääntulosta.

Eteinen ennen & jälkeen

Mitä tehtiin? Taloon oli ennen kolme sisäänkäyntiä tuulikaappeineen vierekkäin. Kaikki purettiin ja yhden sisäänkäynnin yhteydessä olleiden portaiden nousu muutettiin. Pääoven molemmille puolille asennettiin korkeat ikkunat lisäämään valoa. Eteisaulasta purettiin jäykistävä väliseinä, jolloin saatiin avara yhteys olohuoneeseen sekä keittiöön

Olohuone ennen & jälkeen

Mitä tehtiin?  Olohuoneesta purettiin kulkuyhteys yläkertaan. Samoin välipohjan kantavat rakenteet leikattiin ja niiden yläpuoliset kylmäullakot purettiin. Tässä yhteydessä tehtiin mittavia rakenteiden jäykistyksiä niin yläpohjan rakenteisiin kuin välipohjaan.

Huikein muutos saatiin avaamalla huonekorkeus 5,5 metriin. Tämä ei ole tyypillinen ratkaisu rintamamiestalossa, mutta avartaa tunnelmaa upeasti ja lisää yhteyttä asuinkerroksien väliin.

 

Ruokailutila ennen ja jälkeen

Mitä tehtiin? Vanhasta olohuonetilasta kantava väliseinä palkitettiin, jolloin saatiin avaruutta ja tilaa ruokailutilaan. Nurkkaan asennettiin Tiilerin pönttöuuni.

 

Keittiö ennen & jälkeen

Mitä tehtiin? Vanha keittiö ja sitä ympäröivät väliseinät purettiin. Myös tässä tilassa ollut wc-tila poistettiin. Kantava ja jäykistävä väliseinä muutettiin palkkirakenteiseksi.  Keittiön teki Sisustusmiesten Marko Nieminen. Katseenvangitsijana toimiva hana on Tapwellin.

 

Makuuhuone ennen & jälkeen 

Mitä tehtiin?  Makuuhuoneeseen asennettiin Tiilerin pönttöuuni tuomaan tunnelmaa. Kaikki pinnat uusittiin ja kaapistot sopivat yhteen keittiönkaapistojen kanssa.

 

WC ennen & jälkeen 

Mitä tehtiin? Räjäytettiin pom…siis uusittiin aivan kaikki. Tila purettiin kokonaan seiniä myöten ja rakennettiin uudestaan ja sinne lisättiin suihku.

 

Yläkerta ennen ja jälkeen

Mitä tehtiin? Portaiden paikka muuttui ja kaikki pinnat uusittiin. Vintit otettiin asuinkäyttöön ja kaide tuo valoa tilaan myös alakerrasta. Yläkerrassa on tällä hetkellä (ennen pohjakerroksen remontin valmistumista) myös Sky-kosmetologina työskentelevän Mirkan Hoitohuone 32.

 

Yläkerran makuuhuone ennen ja jälkeen

Mitä tehtiin? Täydellisen pintaremontin lisäksi  tytär sai huoneeseensa Essis Collectionin lasiseinän, joka erottaa tilan yläkerran aulasta.

 

Mirkan ja Jarin ajatukset Sisustusmiesten toiminnasta:

Sisustusmiesten kanssa yhteistyö sujui hyvin. He lähti toteuttamaan visiotamme (Mirkan 😁) ennakkoluulottomasti ja innolla. Rakenteita piti purkaa, mutta samalla myös tukea ja jäykistää uudestaan, jotta saatiin visio päivän valoon. Omat tiedot ja taidot eivät olisi tähän riittäneet ja Sisustusmiehet yhdessä RSA Valvonnan kanssa löysivät hyvät ratkaisut, jotta tuloksesta tuli hyvä ja vahva.

Sisustusmiehistä oli suunnatonta apua materiaalien miettimisessä ja hankkimisessa, niin sisustukseen kuin rakenteisiin jäävien ratkaisujen osalta. Heidän kautta saimme myös hyviä tekijöitä erityisosaamista vaativiin kohtiin sekä hyviä vinkkejä, miten jonkin kohdan voisi toteuttaa toimivasti. Keittiön Marko suunnitteli ja toteutti toiveidemme mukaan juuri sellaiseksi kuin olimme unelmoineet.”

Ennen-kuvat: Kiinteistömaailma

Jutun on kirjoittanut Kerttu Pylvänäinen / Modernisti Kodikas.

Lue myös: Hurja remontti – kuvat ennen & jälkeen