Jyväskyläläiset Raija ja Ilpo Kolu päättivät alkuvuodesta 2016 uusia sisäpintoja Palokassa sijaitsevassa rivitaloasunnossaan. 1970-luvun asunnossa oli alkuperäiset mäntykatot, jotka saivat väistyä uusien tieltä. Sisäremontin Koluille teki Keski-Suomen Sisustusmiehet.
– Mäntykatot olivat silloin 70-luvulla muotia, mutta ne olivat jo aika lailla kellastuneet meillä ja ne rupesivat kyllästyttämään. Piti saada jotakin erilaista, Raija kertoo.

Kolut miettivät, kuka tekisi heille remontin ja he saivat naapuriltaan vinkkejä Jyväskylän seudulla toimivista remonttifirmoista. Kolut soittivat ensimmäiseen saamaansa numeroon ja pian olikin jo Marko suunnittelemassa heidän kanssaan uusia pintoja seiniin ja kattoon.

– Marko tuli käymään ja homma lähti nopeasti käyntiin siitä.

“Maksoimme vain laskut”

Kolujen asuntoon uusittiin yläkerran olohuoneen sekä vierashuoneen katto ja seinät tapetoitiin. Vanhan mäntykaton päälle asennettiin valkoinen katto ja Raija ja Ilpo päättivät seiniin tapetit. Markon ja koko remontin täsmällisyys vakuutti pariskunnan.

– Marko hankki kaikki tarvikkeet. Se oli meille sillä tavalla huoletonta. Me emme tehneet mitään, vaan maksoimme vain laskut. Marko teki loppusiivouksen. Hän putsasi jälkensä ja vei ylimääräisen rojun pois, Raija kertoo.

– Marko saapui paikalle silloin, kun sovittiin. Koko remontti sujui niin kuin oli sovittu. Kaikki meni tosi nopeasti. Olohuoneen remontti kesti muistaakseni kolme päivää. Marko tuli aamulla ja teki pitkää päivää. Aikataulut pitivät eivätkä venyneet yhtään. Ei haitannut meidän elämäämme eikä Markon työntekoa vaikka jutusteltiin samalla kaikkea mahdollista, Raija kuvailee.

Ideat ja toiveet huomioitiin täydellisesti

Keski-Suomen Sisustusmiehet saavat Raijalta ja Ilpolta kiitosta siitä, miten he ottivat huomioon pariskunnan toiveet. Kolut eivät löydä mitään moitittavaa remonttiin tai Keski-Suomen Sisustusmiehien muuhun toimintaan liittyen. Remontti toi kotiin lisää valoa ja erilaisuutta.

– Ideat ja toiveet otettiin täydellisesti huomioon! Tapetit ovat sellaiset, kuin halusimmekin ja muutamia ehdotuksia tuli myös Markolta.

– Marko oli helppo lähestyttävä, hänen kanssaan oli helppo toimia. Oli helppo jutella ja sopia asioita. Ei tarvinnut jännittää vierasta henkilöä, vaan juteltiin kaikkea yhdessä, Raija kertoo.

– Hyvää jälkeä kohtuullisella hinnalla. Emme kyselleet muualta, koska Markon kanssa toiminta oli joustavaa. Hän hoiti hommat hyvin, Raija kiteyttää.

Haastattelu: Kokemuksia.fi